Notícies de l'Associació

El Govern ha decidit establir noves mesures preventives, d’obligat compliment, per evitar la propagació del coronavirus, que entren en vigor el dijous 12 de març i que s’allargaran un període de 15 dies, amb la possibilitat de ser prorrogades en funció de l’evolució de la situació.

Entre les mesures acordades destaca:

  • En les activitats de menys de 1.000 persones (esportives, culturals, oci, religioses…) en espais oberts o tancats, només es podrà ocupar un terç de l’aforament de l’espai.

En aquest sentit informem que a partir de dijous 15 de març, les vetlles i cerimònies que es realitzin a les instal·lacions de les empreses de serveis funeraris tindran l’aforament restringit a un terç de la seva capacitat.

Altrament, recomanem a les famílies que prenguin les següents mesures:

  • Evitar cerimònies amb gran afluència de familiars i amics informant-los de les mesures establertes per l’Administració.
  • Sabent que les vies principals de transmissió són: per via aèria, a través de petites gotes que es produeixen quan una persona infectada tus o esternuda, i al tocar-se ulls, nas o boca després de tocar superfícies contaminades, és aconsellable evitar el contacte físic amb les persones que ens acompanyen.
  • Usar mocadors d’un sol ús i llençar-los després d’usar-los.
  • Tapar-se la boca i el nas amb el colze flexionat, no amb la mà, al tossir o esternudar. Si s’usa mocador, cal que sigui d’un sol ús i llençar-lo després de fer-lo servir.
  • Extremar la higiene de les mans. Rentar-les amb aigua i sabó o amb solucions alcohòliques.

El personal de l’empresa que realitza el servei funerari informarà i donarà suport en tot el que sigui necessari.

Apel·lem a la responsabilitat i a la solidaritat de tots també en els moments de profunda tristor.